Bowen Therapie Gouda

Wat is Bowen Therapie?

De Bowen Therapie is een milde techniek die werkt op de Fascie (bindweefselstructuren) van het lichaam. De Bowen rolbeweging brengt via de bindweefselstructuren een keten van reacties op gang welke effect hebben op alle systemen van het lichaam. In de meeste gevallen leiden deze reacties naast ontspanning, tot het terugvinden van een optimaal evenwicht. In de meeste gevallen leiden deze processen tot een terugvinden van de homeostase.

De techniek wordt uitgevoerd doordat de behandelaar met vingers of duimen op meerder, specifieke plekken met zachte druk een rolbeweging maakt over myofasciaal weefsel.

De fascie is het weefsel dat alle andere weefsels omgeeft: organen, botten, bloedvaten, spieren (spierbundels en spiervezels), zenuwen, lymfeknopen, alle ruimtes in ons lichaam tussen weefsels of weefsellagen worden opgevuld door ons lichaam met fascia weefsel.

Met de bowen Therapie werken we daardoor over het hele lichaam en daarmee op alle systemen (bewegingsapparaat, zenuwstelsel, ademhaling, circulatie, spijsvertering, lymfestelsel, immuunsysteem, hormoonstelsel, stofwisseling, etc.) die in het lichaam werkzaam zijn. Het is nu eenmaal onmogelijk om bij aanraking van het lichaam een of meer van deze systemen uit te sluiten.

Call Now ButtonBel ons!