Tom Bowen

Tom Bowen was a humble man who, in his lifetime and beyond

De Bowen techniek is ontwikkeld door de Australiër Tom Ambrosius Bowen (1916-1982), wonende in de plaats Geelong.

Er is weinig bekend van Bowens vroegere jaren maar we weten dat hij geen opleiding heeft gehad op welk therapeutisch of medisch gebied dan ook.

In de jaren 50 ontwikkelde Thomas A. Bowen zijn techniek nadat hij in contact was gekomen met een manueel therapeut. Al snel ging Tom A. Bowen met zijn unieke visie zelfstandig verder. Als sportfan besteedde hij vele uren aan voetbal, waarbij hij de gelegenheid had om masseurs op het werk te observeren. Tom A. Bowen ontleende zijn anatomische kennis aan boeken en was autodidact. En ontwikkelde zijn unieke techniek door onvermoeibaar te experimenteren.

Het werk van Tom A. Bowen was niet een systeem van series van moves of technieken, hij wist gewoon wanneer er geen balans in het lichaam was en hij had de capaciteit om te weten wanneer die balans aan het veranderen was.
Zo gauw Tom A. Bowen het proces in gang had gezet, wist hij dat gedurende de week het lichaam dit over zou nemen om de rest te doen. Hij had het zelden mis.

Tom A. Bowen werkte niet alleen met mensen, maar ook met dieren, onder meer honden, katten en paarden. Hij had een speciale connectie met dieren en leek altijd precies te weten wat te doen om ze te helpen met blessures.

Tom Bowen had het ontzettend druk in zijn praktijk. Een onderzoek door de overheid naar alternatieve gezondheidstherapeuten gaf aan dat Tom Bowen 13.000 patiënten per jaar behandelde over een periode van 27 weken. Rekening houdend met het feit dat tussen de behandelingen 7 dagen zaten en de meeste mensen maar 2 of 3 behandelingen nodig hadden, is dit een immens aantal cliënten per jaar.

In Geelong (Australië) staat een monument voor Tom Bowen, The Healing Hands. Vanuit deze beginselen is de Bowen Techniek nu ontwikkeld tot een wereldwijd bekende Therapie.

Call Now ButtonBel ons!